Despeelbank.jouwweb.nl
Home » Laatste nieuws

26 maart 2012

De eerste speelgoedbeurs van 2012 in samenwerking met VEG de Ark staat gepland voor zaterdag 5 mei. Via de voedselpakketten zijn de uitnodigingen reeds verspreid.

26 maart 2012

Er is weer behoefte aan inpakpapier voor de verjaardagcadeau's. Indien u inpakpapier wilt doneren, dan kunt u contact opnemen via de contactgegevens aan rechterkant van deze webpagina. Uiteraard kunt u het ook achterlaten in de box op het pad.

5 mei 2012

De eerste speelgoedbeurs van dit jaar is vandaag 10.00 - 13.00 uur gehouden. Veel kinderen zijn weer verblijd met nieuw speelgoed. De volgende beurs staat gepland voor zaterdag 6 oktober. Via de voedselpakketten zal  tijdig worden bericht over de tijd en locatie.

6 oktober 2012

Vandaag was van 10.00 - 13.00 uur de jaarlijkse speelgoedbeurs in samenwerking met VEG de Ark. Ouders konden voor hun kinderen 1 groot en 4 kleinere cadeau's komen uitzoeken en eventueel inpakken voor de decembermaand. Ook dit jaar was er weer voor een inpaktafel gezorgd. Er is voor 137 kinderen speelgoed opgehaald! We kijken terug op een geslaagde speelgoedbeurs!

Reaal Alkmaar levert extra handen aan de Speelbank

De Speelbank heeft op donderdag 25 oktober hulp gekregen van 15 medewerkers van Beheerafdeling 6 van het Levenbedrijf van Reaal uit Alkmaar. Reaal stelt haar medewerkers jaarlijks een aantal uur beschikbaar voor een maatschappelijke activiteit. Tamara van der Schaaf, was dit jaar aan de beurt om samen met een collega de maatschappelijke activiteit te organiseren.

 Zij moest meteen aan de Speelbank denken. Dit idee werd enthousiast ontvangen bij haar collega’s. Contacten werden gelegd, de afspraak gepland. Op 25 oktober hebben de medewerkers van Reaal geholpen met het inpakken van het nieuwe speelgoed voor de sinterklaas. Dit speelgoed verspreid de Speelbank onder kinderen van  0 t/m 13 jaar, waarvan de ouders gebruik maken van de voedselbank Kop van Noord. Sacha Vlaming was erg blij met de inzet en hulp die aangeboden is aan de Speelbank, omdat er in deze drukke periode veel werk verzet moet worden.

Aangezien de Sint geen tweedehands speelgoed weggeeft, gaat de Speelbank voor het derde jaar op rij haar best doen om alle kinderen van nieuw speelgoed te voorzien in deze periode. De afgelopen jaren is dat mogelijk geweest dankzij de donaties van particulieren en bedrijven. Mocht u ook nieuw speelgoed willen inleveren voor deze actie, dan kunt u hiervoor terecht bij de Speelbank op Molenvaart 133 in Anna Paulowna. Voor meer informatie over de Speelbank kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06-51765135,  e-mail speelgoedhulp.kvnh1@hotmail.com en u kunt terecht op de website www.despeelbank.jouwweb.nl.

Kleurwedstijd in samenwerking met Mirjam Weijdema - van Gijssel

Op 17 november kwam Mirjam Weijdema - van Gijssel haar eerste kinderboek uit: Hoe het sinterklaasfeest werd gered. Bij ieder 100e boek schenkt Mirjam 1 exemplaar aan de Speelbank. Ondertussen heeft zij al bijna 300 boeken verkocht! De Speelbank heeft via de voedselpakketten een kleurplaat uitgedeeld en de mooiste tekeningen zullen worden beloond met een exemplaar van dit leuke boek.

Het verhaal: Niek is een jongen van zes jaar en zijn vader werkt bij de marine. Het is bijna pakjesavond, maar de vader van Niek zal pas na pakjesavond thuiskomen. Niek is nu bang dat zijn vader geen pakjes zal krijgen. De hoofdpiet denkt dit jaar slim te zijn door alle pakjes in Spanje alvast per gezin of per school in zakken te doen. Maar of dit nu echt zo'n goed idee is geweest?

Bent u nieuwsgierig naar het boek? Op vrijdag 23 november leest Mirjam om 15 uur voor in de bibliotheek in Anna Paulowna. Na afloop kan het boek gekocht worden voor € 14.95. De boeken zijn ook te bestellen via mwbabyschoentjes@hetnet.nl 

De kleurplaten moeten uiterlijk maandag 26 november ingeleverd zijn bij de Speelbank. Inleveren kan ook via de  voedselbank.  

 

laatste stand van zaken 3 januari 2013

De laatste twee maanden is er enorm veel speelgoed binnengebracht. Zowel de Spoorbuurtschool uit Anna Paulowna als de Titus Brandsmaschool uit Middenmeer hebben met alle klassen speelgoed ingezameld. We hebben ook van particulieren en winkels veel gekregen. Op kerstavond mochten we de collecte ontvangen van de kinderkerstdienstviering van de gereformeerde kerk in Anna Paulowna. Hiermee zal speelgoed gekocht worden voor die leeftijdsgroepen waar bijna geen speelgoed voor binnenkomt. Na een inzamelingsactie van de Schager Courant voor de mensen van de voedselbank is ook veel speelgoed verzamelt. We zijn dankbaar voor al het speelgoed dat is binnengekomen voor de kinderen van de voedselbank Kop van Noord.

De komende tijd zal besteed worden om het speelgoed te sorteren, zodat eind januari/begin februari weer gestart kan worden met het maken van de volgende speelgoedpakketten. Op dit moment is er een hele grote voorraad knuffeldieren. Omdat er meer dan genoeg van binnen is gekomen zal de Speelbank de knuffels die teveel zijn schenken aan speelbanken in een andere regio of een ander goed doel. De Speelbank heeft contact met meerdere speelbanken in het land en geeft zo nu en dan opstartadvies aan nieuw op te richten speelbanken.

We kijken uit naar dit nieuwe jaar waarin we weer veel kinderen zullen gaan verblijden met speelgoed door middel van speelgoedpakketten, verjaardagcadeau's, sinterklaascadeaus en de speelgoedbeurs.  

Tijdelijke stop inname speelgoed 18 januari 2013

 

De Speelbank is genoodzaakt om een tijdelijke stop te houden op de inname van speelgoed.

In de decembermaand is heel veel speelgoed binnengekomen door diverse inzamelingsacties van o.a. particulieren en diverse scholen. Er staat nu zoveel speelgoed, dat uitgezocht en gecontroleerd moet worden, waardoor er even geen plek is voor verdere opslag. Zodra de deuren weer open gaan zal hiervan kennis worden gegeven via de website www.despeelbank.jouwweb en via de lokale en regionale kranten.

eerste speelgoedpakketten 2013 afgegeven bij de voedselbank 18 januari 2013

Vandaag zijn de eerste speelgoedpakketten van 2013 afgegeven bij de voedselbank. Het gaat om de pakketten voor de kinderen in Breezand, Wieringerwaard en op Wieringen. De komende tijd zullen de pakketten voor de kinderen in de andere woonplaatsen ook gereed gemaakt worden.

tweede deel speelgoedpakketten 2013 afgegeven bij de voedselbank 7 februari 2013

Vandaag zijn de speelgoedpakketten voor het uitdeelpunt Middenmeer bij de voedselbank afgegeven en uitgedeeld. Aan de pakketten voor uitdeelpunt Anna Paulowna wordt hard gewerkt. De uitdeelpunten Schagen en Warmenhuizen zullen daarna worden gemaakt.

derde deel speelgoedpakketten 2013 afgegeven bij de voedselbank 20 februari 2013

Vandaag zijn er 39 speelgoedpakketten voor het uitdeelpunt Anna Paulowna bij de voedselbank afgegeven. De speelgoedpakketten worden morgen meegegeven met de voedselpakketten. Aankomende week zullen de verjaardagcadeau's voor de maand maart klaar gemaakt worden en daarna volgen de speelgoedpakketten voor de uitdeelpunten Schagen en Warmenhuizen.

zomerpakketten zijn verspreid 15 juni 2013

Op alle uitdeelpunten zijn de zomerpakketten uitgedeeld. Dit jaar zaten daar vooral spullen in die we vorig jaar na de zomeractie van de DEKA markt in Hippolytushoef hebben gekregen. We wensen iedereen een fijne zomer toe!

 laatste bericht voor de zomer 2013

De verjaardagcadeaus voor juli en augustus zijn afgeleverd bij de voedselbank. Wij gaan nu ook genieten van de zomer en in het najaar starten we weer met een nieuw speelgoedjaar! Indien wij tijdens de zomer nog gezinnen aangemeld krijgen, waarvan kinderen jarig zijn in de zomermaanden, dan zullen wij uiteraard nog voor een cadeautje zorgen.

We zijn weer begonnen! 

De Speelbank is na een zomerstop weer van start gegaan. In de zomer zijn er weer veel nieuwe aanmeldingen binnen gekomen. Deze week gaan de verjaardagcadeaus voor de kinderen de deur uit die zijn aangemeld tijdens de zomerstop en tevens al jarig waren. Ook de cadeaus voor de jarigen van september liggen klaar om naar naar de voedselbank gebracht te worden.

Deze week wordt gestart met de voorbereidingen voor de speelgoedbeurs van zaterdag 5 oktober 2013. De uitnodigingen en aanmeldformulieren zullen binnenkort verspreid worden via de voedselpakketten.

De Sint lijkt nog ver weg, maar deze maand zal de speelbank ook al starten met de voorbereidingen voor dit kinderfeest. Net als het voorgaande jaar streven we ernaar om alle gezinnen cadeaus te geven (nieuw speelgoed) zodra de Sint voet aan wal heeft gezet van Nederland.

3 oktober 2013

DE SPEELGOEDBEURS VAN 5 OKTOBER 2013 in samenwerking met VEG de Ark GAAT wegens familieomstandigheden NIET DOOR. Zodra er een nieuwe datum gepland staat zal iedereen hierover worden bericht.

14 oktober 2013

Er is een nieuwe datum geprikt voor de speelgoedbeurs. Deze zal worden gehouden op zaterdag 2 november. De mensen die zich voor de beurs van 5 oktober hebbben opgegeven zullen automatisch bericht krijgen over deze nieuwe datum. Nieuw aangemelde gezinnen zullen hierover worden bericht via de voedselbank.

29 oktober 2013

Tijdens de storm van gister is de speelgoedbox ondanks verzwaring helaas stuk gewaaid.

Er staat op dit moment dus geen box om speelgoed in achter te laten. We hopen zo spoedig mogelijk een nieuwe box te kunnen plaatsen.

Als u speelgoed wilt brengen kunt u voorlopig het beste even bellen van te voren.

5 dec 2013

De sint heeft samen met zijn pakjespieten dit jaar voor alle kinderen van de voedselbank twee stuks nieuw speelgoed in kunnen pakken. Deze cadeaus zijn samen met de voedselpakketten verspreid.

19 dec 2013

Vandaag zijn de verjaardagcadeaus voor de maanden januari en februari 2014 afgegeven bij de voedselbank. De Speelbank gaat in het nieuwe jaar weer verder met haar werkzaamheden. 

30 januari 2014

Vandaag gaan de eerste pakketten van het nieuwe naar de voedselbank.

Breezand is het uitdeelpunt dat vandaag aan de beurt is. De andere uitdeelpunten

volgen in de komende weken. Vandaag zullen er nog meer pakketten gemaakt worden en we

hopen dat er volgende week dus weer een uitdeelpunt verblijd kan worden.

 

6 februari 2014

Vandaag zijn de pakketten voor de volgende uitdeelpunten naar de voedselbank gegaan voor verspreiding: Wieringen, Warmenhuizen en Niedorp.

14 februari 2014

Gisterochtend zijn de pakketten voor uitdeelpunt Middenmeer naar de voedselbank gegaan voor verspreiding. Daarbij zijn ook de verjaardagscadeautjes voor de kinderen die in maart jarig zijn afgegeven. De pakketten voor Anna Paulowna staan ondertussen klaar en gaan volgende week naar de voedselbank. De pakketten voor Schagen zijn bijna klaar en gaan naar alle waarschijnlijkheid ook volgende week naar de voedselbank. Dan hebben alle uitdeelpunten het eerste pakket binnen voor dit jaar.

In april zal er weer een speelgoedbeurs worden georganiseerd samen met Diaconie de Ark in Middenmeer. Wanneer deze achter de rug is gaan wij starten met de voorbereidingen voor de zomerpakketten.

15 februari 2014

Oproep: heeft u nog zomerspeelgoed liggen waar uw kinderen niet meer mee spelen? De Speelbank is er erg blij mee! We willen graag voor de zomervakantie alle kinderen een pakket met buitenspeelgoed geven, maar op dit moment is de voorraad met buitenspeelgoed nog lang niet voldoende. Denk hierbij aan ballen, tennis/badminton, jeux de boules, schepjes en emmertjes, waterbalonnen, frisbees enz.

26 maart 2014 actie voor zomer/buiten speelgoed

Gister is op Schagen FM een interview uitgezonden met betrekking tot de actie van de soroptimisten de roos van Schagen en Stichting Kinderopvang Schagen om zomer/buiten speelgoed in te zamelen voor de zomerpakketten voor de Speelbank. Het interview is vandaag ook uitgezonden door Radio Noord Holland.

Het interview is terug te luisteren op de website van schagen fm onder het kopje radio in het audio-archief (zoekterm speelbank)

Heeft u nog zomer/buiten speelgoed liggen? U kunt dit inleveren bij de Speelbank in Anna Paulowna en op alle vestigingen van Stichting Kinderopvang Regio Schagen. De actie loopt tot eind april 2014.

10 april 2014 Speelgoedbeurs is ingericht

Vandaag is de speelgoedbeurs voor komende zaterdag (12 april) ingericht. We (de Speelbank en diaconie de Ark) mogen weer veel kinderen, waarvan de ouders gebruik maken van de voedselbank blij maken met speelgoed dat ze gratis mogen komen uitzoeken. Onder de geinteresseerden wordt nog een aantal kinderfietsen, een bolderwagen en playstation verloot.

De inschrijving is ondertussen gesloten

 

eerste zomerpakketten naar de voedselbank 28 mei 2014

Als je naar buiten kijkt lijkt het wel herfst, maar voor de Speelbank is de zomer begonnen. Vandaag zijn de eerste zomerpakketten afgeleverd bij de voedselbank Kop van Noord om verspreid te worden.

De uitdeelpunten Wieringen, Anna Paulowna/Breezand, Warmenhuizen en Middenmeer zijn gereed. De zomerpakketten voor de uitdeelpunten Niedorp en Schagen zullen op korte termijn volgen.

Meer informatie over overname onder kopje opvolger gevonden 4 juni 2014

15 juni 2014 innamestop speelgoed 

Met ingang van vandaag (15 juni 2014) geldt er een innamestop op speelgoed i.v.m. de zomervakantieperiode. Zodra de deuren weer open gaan voor inname, zal dit bekend worden gemaakt via de lokale en regionale kranten, de website en de facebook pagina van de Speelbank.

28 juni 2014 Zomerpakketten Niedorp en Schagen later uitgeleverd

Door onvoorziene omstandigheden zullen de zomerpakketten voor Schagen en Niedorp niet voor, maar tijdens de zomervakantie geleverd worden. De planning ligt op eind juli.

 

23 augustus 2014

 

De zomerstop is voorbij. De tuinkussenbox staat weer op het pad van Molenvaart 133 in Anna Paulowna. Speelgoed wat heel en compleet is kan ingeleverd worden.

 

We zijn ook van start gegaan met de voorbereidingen voor de sinterklaas. Hierbij vragen we uw hulp. De afgelopen vier jaar hebben alle kinderen nieuw speelgoed mogen ontvangen mede door uw hulp. We hopen dat u dit jaar weer wilt kijken of er nog nieuw speelgoed in uw kast ligt waar de kinderen niet meer mee spelen of dat u iets wilt halen bij winkels als zeeman, action en kruidvat. Met elkaar kunnen we dan hopelijk voor de vijfde jaar op rij alle kinderen verblijden deze sinterklaas.

11 september 2014


Twee weken geleden zijn er pakketten voor uitdeelpunt Schagen naar de voedselbank gebracht en vandaag zijn daar pakketten voor uitdeelpunt Niedorp afgeleverd. 

Voor ons breekt een hele drukke periode aan. De speelgoedbeurs zit er weer aan te komen. Hiervoor zullen naar alle waarschijnlijkheid volgende week de uitnodigingen verspreid worden via de voedselpakketten. Voor deze beurs, die we samen met diaconie de Ark organiseren worden zowel de mensen van voedselbank Kop van Noord als van de voedselbank Hoorn/West-Friesland uitgenodigd. Er kan hier gratis speelgoed worden uitgezocht voor de kinderen van 0 t/m 13 jaar. Ook zijn we druk met de voorbereidingen ivm de aankomst van Sinterklaas. Daarnaast worden de opvolgers van de Speelbank ingewerkt en de verhuizing naar Schagen voorbereid. Hierover zal binnenkort meer informatie verschijnen.

Overname van de Speelbank krijgt vorm - nieuwe inleverpunten gaan open per 1 november 2014

 

Met ingang van 1 januari 2015 zal Sacha Vlaming-Prins de Speelbank overdragen.  Anne Bron zal in samenwerking met Skager AC van Esdégé Reigersdaal in Schagen de Speelbank voortzetten. De cliënten van de lokatie aan de Berkenweg van Esdégé Reigersdaal zullen mee gaan werken in het ontvangen, sorteren, controleren, schoonmaken en inpakken van het speelgoed.

 

Achter de schermen werken Sacha Vlaming-Prins, Anne Bron en Angela Vos, Coby Schoen en Desiréé Nota (Esdégé Reigersdaal) hard samen om de overname vloeiend te laten verlopen.

 

Praktische informatie:

 

Met ingang van 1 november 2014 zal het inleverpunt op Molenvaart 133 in Anna Paulowna sluiten.  Vanaf deze datum zullen er drie nieuwe inleverpunten worden geopend, te weten de Haukes 96 in Westerland (hier komt een box), Skager AC op Berkenweg 2 te Schagen (ma t/m vr 8.30 - 16.00 uur) en binnen bij de pastorie op Molenvaart 23 in Anna Paulowna (woensdag van 9.00 - 14.30 uur en zaterdag van 9.00 - 12.30 uur.

 

Op 21 november wordt een start gemaakt om al het speelgoed vanaf de huidige locatie te verhuizen naar Skager AC.  Alle cadeaus voor de decembermaand worden nog geregeld vanuit Anna Paulowna. Met ingang van 1 januari 2015 zijn de nieuwe contactgegevens:

 

De Speelbank

Postadres:

Anne Bron

De Haukes 96 (tevens inleverpunt)

1778 KD Westerland

06-19766202

Mail: speelgoedhulp.kvnh1@hotmail.com

Website: www.despeelbank.jouwweb.nl

Facebookpagina: de Speelbank Anna Paulowna

Bezoekadres:

Skager AC van Esdégé Reigersdaal

Berkenweg 2 (tevens inleverpunt 8.30 - 16.00 uur)

1741 VA Schagen

 

 

 

20 november 2014

 

Vanmorgen zijn de sinterklaascadeautjes (twee per kind) afgegeven bij de voedselbank Kop van Noord. Deze pakjes zullen vandaag met de voedselpaketten meegaan naar alle uitdeelpunten en van daaruit worden verspreid. 

Voor kinderen die nieuw aangemeld worden zullen nog cadeautjes nageleverd worden. Op 27 november en 4 december zullen indien nodig nog pakjes worden verspreid.

26 november 2014

Vanmorgen zijn er sinterklaascadeautjes nageleverd voor nieuw aangemelde kinderen. Ook de verjaardagscadeautjes voor de kinderen die jarig zijn in de maand december zijn vanmorgen afgeleverd bij de voedselbank Kop van Noord. Morgen zullen de cadeautjes verspreid worden met de voedselpakketten. 

 

 

27 november 2014

Vanmorgen is al het speelgoed vanuit Anna Paulowna verhuist naar Schagen. Aangezien al het werk vanaf vandaag zal plaatsvinden vanuit Schagen is vanmorgen ook de symbolische sleutel van de Speelbank alvast overhandigt.

 

2 december 2014 aankondiging kerst/feestdagen innamestop twee inleverpunten

Van 15 december 2014 tot 12 januari 2015 wordt er wegens de kerst/feestdagen geen speelgoed ingenomen op de inleverpunten Westerland en Anna Paulowna. Inleverpunt Schagen zal, uitgezonderd de feestdagen, geopend zijn voor inname van speelgoed van 9.00 - 16.00 uur.

 oktober 2015;

Afgeloopen  zaterdag 3 okt. Wederom een speelgoedbeurs gehad. Deze stond al in het teken van de naderende december maand. Voor de ouders een mooie gelegenheid om voor hun kids kadootjes uit te zoeken. 50 gezinnen met 117 kinderen samen mochten we blij maken. Geweldig! Heel lief was een jongetje dat mee was met moeder en uitriep: dit is de mooiste dag van mijn leven! Kijk daar DOEN we het voor! Ook kunnen we dit jaar de gezinnen die zijn aangeslotdn bij voedselbank KvNH weer rekenen op een pakket nw. Speelgoed voor de feestdage . Wij doen een oproepje voor doateurs voor nieuw speelgoed' goed bruikbaar 2e hands speelgoed , batterijen en pakpapiter. Speciaal vragen wij kadootjes voor tieners!

Alvast bedankt!

Maak een Gratis Website met JouwWeb